Loading... (0%)

Zwemmen of verzuipen

25 januari 2017

Zwemmen of verzuipen?

Ik sta aan de rand van het zwembad. Met een levensgrote taak: mijn drie kinderen leren zwemmen.


Ik, ik sta veilig op de rand. En daar liggen zij. Ze doen het goed, maar het is een wankel evenwicht. Ze zwemmen een tijdje. De een met betere techniek dan de ander. De een netjes in de baan, de ander trekt zijn eigen plan. Af en toe zie ik er een zakken. De techniek wordt minder, de voeten liggen steeds lager in het water. Een baantje verderop gaat er eentje kopje onder en komt weer boven, de vermoeidheid begint hem parten te spelen. Het liefst zou ik er zelf in springen. Of mijn kinderen direct op de kant trekken. “Kom maar veilig bij mij, ik zorg dat jullie niets overkomt.” “En he, zwem eens netjes in de baan!”  Maar ik weet, dat is het antwoord niet.

Ik heb een levensgrote taak: mijn kinderen leren zwemmen. Zonder ze te laten verzuipen en zonder reddingsboei voor ze te spelen. Ik heb een levensgrote taak.

Gebaseerd op interview met moeder van 3

______________________________

Stamppot & Chardonnay

Een initiatief van Marlies van der Hout (Eigenhandje) en Desiree Hendriks (Bijzonder Goed Geregeld). Een serie korte blogs, gebaseerd op interviews met moeders. Met verschillende culturele achtergronden. Met uiteenlopende opleidingsniveaus. Thuisblijfmoeders, parttime werkende moeders, fulltime moeders en moeders die– om welke reden dan – niet kunnen werken. En de een met een ‘meer doorsnee’ gezinsleven dan de ander.

De blogs zijn herkenbaar voor alle moeders. Of we nou van de stamppot of van de chardonnay zijn (of van de combinatie  😉  ), we willen uiteindelijk allemaal hetzelfde als het gaat om het moederschap: kinderen opvoeden tot leuke, zelfstandige, volwassen versies van zichzelf.

 

 

 

Post your Comment

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.