Loading... (0%)

Zo onzeker!

15 augustus 2016

9 jaar is ze. Prachtige ogen. Fel blauwgroen. Wimpers waarvan je nu al weet dat menig jongenshart er harder van zal gaan kloppen. Ik voorzie een toekomstige honkbalknuppel achter de deur: vader zal geheid potentiële aanbidders wegjagen.

Zo onzeker, zo onnodig

Naast mooi, is ze lief, grappig, ontwapenend, slim en uitermate leuk gezelschap. Er is 1 maar: dit meisje is vreselijk onzeker. Zo onzeker dat ze haar klasgenootjes niet eens durft te groeten als ze ze in de stad tegenkomt. Zo onzeker dat ze steeds minder met haar vriendinnetjes speelt. Zo onzeker dat ze baalt van zichzelf, en dat steeds vaker afreageert op haar ogenouders en haar broertje. Er blijft steeds minder over van dit lieve, grappige, ontwapenende, slimme en uitermate leuke gezelschap.

Bij onze allereerste ontmoeting weet ik al dat ik heel, heel, heel graag met haar in een groep aan de slag ga. Maar dat kan niet. Ze is zo onzeker, een groepstraining gaat haar afschrikken. Dan zijn we nog verder van huis.

Een pareltje

We starten dus individueel. Met zijn tweetjes. Stapje voor stapje laat ze meer van zichzelf zien, en schrikt de buitenwereld haar minder af. En dan is het zover: ze stapt in een groepstraining. Daar laat ze zien hoeveel ze al heeft geleerd. Ik sta versteld. In sneltreinvaart laat ze een heel nieuw meisje zien. Ze is een waar voorbeeld voor de rest van de deelnemers. Soms heb je van die pareltjes in de groep. Ik geniet ervan.

Wekelijks vertelt ze over haar successen. Geweldig om te horen, maar – eerlijk is eerlijk – ik ben erg benieuwd hoe haar ouders er tegenaan kijken. Gelukkig gebeurt het niet vaak, maar soms laat een kind bij mij toch iets anders zien dan thuis of op school. Aan het eind van de training spreek ik opgeluchte ouders: ze hebben hun vrolijke, enthousiaste, sociale dochter weer terug.

Blijvend succes

Een half jaar later ontvang ik een mail: het meisje heeft haar ontwikkeling vast weten te houden. In niets lijkt zij nog op het onzekere meisje dat bij mij werd aangemeld.

Ik ben blij voor dit meisje, haar broertje en haar ouders. En, het motiveert mij extra: in oktober start de groepstraining Succeskids. Ik kijk er nu al naar uit.

Marlies van der Hout, coach/counsellor voor kids, jongeren en ouders, Voorschoten, 06 43 40 86 81 / info@eigenhandje.nl / www.eigenhandje.nl.

Post your Comment

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.