Loading... (0%)

“Veel plezier jongen”

22 augustus 2016

We ontmoeten elkaar op het schoolplein van onze jongste kinderen. Mijn oudste en haar oudste beginnen deze week op de middelbare school. We hebben het erover dat onze kids zo relaxed zijn. Ze hebben er zin in om een nieuwe start te maken.

broodtrommelIk geef toe, ik vind die start op de middelbare spannend. Spannender dan mijn zoon. Wel aan de leuke kant van spannend. We hebben het er in de vakantie met elkaar over gehad: “Jongen, vanaf nu moet je zelf alles regelen en in de gaten houden. Dus zorg ervoor dat je elke dag checkt wat je mee moet nemen. Wij gaan je ook niet meer herinneren aan je broodtrommel of je gymspullen. Ben je iets vergeten, dan heb je pech.”

Hoewel ik daarin heel stellig lijk, vrees ik het moment waarop die broodtrommel wordt vergeten. Dat gaat namelijk geheid gebeuren. Meneer is niet zo zorgvuldig, en dat is zwak uitgedrukt. Met een streng glutenvrij dieet en een ondermaats lichaamsgewicht is die eigen, goed gevulde broodtrommel vrij essentieel. En uit ervaring weten we helaas dat je NIET in de buurt wilt komen van zoonlief als hij niet op tijd eet. Dus dat zou nog wel eens tot leuke situaties kunnen leiden.

Vandaag gaat hij voor het eerst naar zijn nieuwe school. Vol enthousiasme vertelt hij dat hij eerst naar zijn beste vriend gaat. Daar komt nog een vriend heen. Met zijn drietjes gaan ze naar school. Zijn tas staat klaar. “Mam, ik heb het allemaal geregeld.”

Het liefst zou ik stiekem even in zijn tas spieken of er een broodtrommel in zit, plus de etui en de agenda die hij vandaag mee moet nemen. Ik doe het niet.

En, die beste vriend van hem woont 10 minuten fietsen van ons vandaan. Zijn school ligt ongeveer een kwartier fietsen van ons vandaan. Die beste vriend en zijn school liggen in tegengestelde richtingen vanaf ons huis. Ik bijt op mijn tong. Zelfstandigheid. Toch?

“Veel plezier jongen, leuk dat jullie samen gaan.”

 

Post your Comment

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.