Loading... (0%)

Individuele opvoedopstelling

Loop je steeds weer tegen hetzelfde aan in het contact met je kind? Heb je het gevoel dat het gedrag van je kind je iets te vertellen heeft, en kom je er maar niet uit wat het is? Vraag je je af waarom je kind je zo weet te raken?

Een individuele opvoedopstelling is een eenvoudige, laagdrempelige maar ‘anders dan anders’ manier om naar de dynamiek tussen jou en je kind te kijken. Het is een methode waarbij we niet ‘praten over’ maar ervaren, voelen en van daaruit de woorden laten komen. Klinkt vaag? Ik kan ook niet anders zeggen: je moet het een keer gedaan hebben om de kracht ervan te mogen ervaren.

Voor iedere ouder

Iedere ouder kan een individuele opvoedopstelling doen. Je hebt er geen kennis van of ervaring met familie-opstellingen voor nodig.

Werkwijze

De werkwijze is eenvoudig. Je vertelt over de situatie waarmee je worstelt. Met matjes geven we de verschillende spelers in het vraagstuk, dus ook jouzelf, een plekje in de ruimte. Vervolgens stel ik vragen, en jij hoeft – vanuit de positie van jouw matje – alleen maar te voelen en te vertellen wat er in je op komt. Ingewikkelder dan dat is het niet. Je zult zien, je gaat de situatie op een heel ander niveau bekijken. De nieuwe inzichten helpen je vervolgens op een andere manier met je kind om te gaan.

Op de pagina ouders staan een paar mooie voorbeelden van opstellingen.

Praktische gegevens

Nieuwsgierig? Neem vooral contact met mij op voor meer informatie of om een gratis kennismakingsafspraak te plannen.

Een eenmalige sessie duurt 1 tot 1,5 uur en kost 75 euro, inclusief BTW.