Loading... (0%)

MatriXcoaching

LOGO_COACHINGCERTIFIED_rond_klein (2)Is je kind, of ben je zelf, ontzettend bang voor iets waardoor je dingen niet doet die je wel zou wíllen doen? Ben je bijvoorbeeld zo bang voor spinnen dat je geen nachtwandeling aandurft? Durf je niet naar de tandarts, of naar school? Wil je al jaren die exotische reis maken, maar stap je voor geen goud in het vliegtuig? Heb je concentratieproblemen (al dan niet gelabeld met ADHD of ADD), last van een vol hoofd?  Misschien zijn er klachten zonder aantoonbare lichamelijk oorzaak, zoals buikpijn, hoofdpijn of oorsuizen. In al deze situaties kan MatriXcoaching een uitkomst bieden.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij Eigenhandje terecht voor MatriXcoaching!”

MatriXcoaching bij (faal)angst en ander ‘gedoe’!

Faalangst (of een andere angst) is een beleving in jezelf. Rationeel gezien zal je misschien best beseffen dat de angst voor bijvoorbeeld die tandarts ongegrond is, maar toch beleef je het niet zo en ga je met geen mogelijkheid in die stoel.  Bij MatriXcoaching leer je die beleving te ontrafelen. Welk plaatje hoort bij die angst, welk gevoel, welk geluid en welke gedachte? Vervolgens kun je deze bewust stap voor stap veranderen. De angst verdwijnt. Vaak al in één sessie. En als je de methodiek eenmaal kent, kun je hem in het vervolg zelf toepassen!

MatriXcoaching bij een vol hoofd

Kinderen, maar ook volwassenen, met ADHD, ADD, of kinderen die zich ’gewoon’ slecht kunnen concentreren, ervaren vaak een vol hoofd waarin van alles tegelijk gebeurt. Bij MatriXcoaching leer je het eigen hoofd denkbeeldig op te ruimen. Dat geeft rust.

MatriXcoaching bij leerproblemen

Ieder kind ontwikkelt al op jonge leeftijd, onbewust, een eigen leerstrategie. Soms blijken de trucjes die het kind heeft bedacht helemaal niet handig te zijn, bijvoorbeeld omdat de denkwijze niet aansluit bij de manier waarop de lesstof op school wordt aangeboden. Gevolg: het lezen gaat moeizaam en het rekenen verloopt stroef. Automatiseren wordt een probleem, en vaak wordt aan dyslexie gedacht. Met alle frustraties en onzekerheden van dien. De MatriXmethode stelt je kind in staat die leestrategie juist als kracht in te zetten, zodat het leren soepeler gaat. Hoe? Heel eenvoudig, door je kind die eigen leerstrategie te laten ontdekken, het hoofd letterlijk op te ruimen en de lesstof op te slaan op de manier die bij je kind past. De MatriXmethode is bij de aanpak van leerproblemen bij uitstek geschikt voor kinderen die sterk visueel ingesteld zijn, ook wel beelddenkers genoemd. Maar ook niet-beelddenkers hebben vaak baat bij de methodiek, tot het 10e levensjaar heeft namelijk elk kind nog een sterk visueel vermogen. Ik maak hierbij o.a. gebruik van het werkboek van ‘Ik leer anders’. Na één sessie is al duidelijk of de methodiek geschikt is voor je kind. In de meeste gevallen zie je al resultaat na die eerste sessie. Je kind gaat vlotter lezen, of kan ineens wél die tafel van 8 onthouden. In in drie a vier sessies is je kind in staat de methodiek de rest van de schoolcarrière zelf actief in te zetten. Indien mogelijk woon je als ouder minimaal één sessie bij, zodat je je kind in de toekomst kan begeleiden, mocht dat nodig zijn. Meer lezen? Zie ook www.matrixmethode.nl en www.ikleeranders.nl. Op www.ikleeranders.nl vind je ook eenvoudige testjes om te kijken of je kind beelddenker is.

Marlies van der Hout, counsellor/coach bij Eigenhandje te Voorschoten