Loading... (0%)

Ik heb het warm!

02 juni 2016

Ik heb het warm. Al een paar dagen. Precies gezegd, sinds afgelopen dinsdag. Ik volgde de module PTSD Recovery van het MNRI. Eenvoudiger gezegd: ik leerde hoe ik met de door mij zo geliefde benadering van de reflexintegratie kinderen en volwassenen kan behandelen bij langdurige stress en trauma.

kacheltjeEn dat leer je alleen maar door te doen. Door te doen en te ervaren. De lange, intensieve, machtig mooie en ietsjepietsje heftige trainingsdagen sloten we af met ‘give and receive’. Je gaf de volledige behandeling aan een van je collega’s, en je ontving de behandeling zelf.

Mensen die mij kennen, weten dat ik een koukleum ben. Je ziet mij niet snel in blote armen. En liefst draag ik meerdere laagjes over elkaar. Sinds dinsdag is dat anders. We hadden al heel wat afgeoefend, ik kwam na elke oefening weer een beetje meer herboren van de tafel af.

Zo kwam het dat ik tegen de tijd dat we aan het geven en ontvangen toe waren voor de zekerheid mijn vest uittrok. Mijn collega had het juist koud, dus die dekte ik lekker toe met een warme deken. In de loop van die middag kreeg ik het alleen maar warmer en warmer.

Niet onaangenaam warm. Goed warm. Fijn warm. Een warm diep vanbinnen. Een warm dat rust geeft.

Mijn kacheltje is aangezet. Ik geniet ervan.

En voor degenen die nu denken: “Dat is niks voor mij, ik heb het altijd warm zat!”  We waren met ruim 50 man in deze training. En iedereen heeft iets anders ervaren. Alle ervaringen even mooi. Soms een beetje intens, maar in alle gevallen precies wat het lijf op dat moment nodig had. Hoe mooi kan het zijn.

Nieuwsgierig of deze behandeling iets voor jou of jouw kind is? Mail of bel gerust voor meer informatie.

 

Marlies van der Hout, coach/therapeut voor kids, jongeren en ouders, Voorschoten, 06 43 40 86 81 / info@eigenhandje.nl / www.eigenhandje.nl.

 

 

 

Post your Comment

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.