Loading... (0%)

Ervaringen

Begrijpen wat er gebeurt:

Ze kan nu aangeven wat we zel en niet fijn vindt en waarom. Daardoor wordt ze minder boos. En het is voor ons zo veel makkelijker om goed op haar te reageren als we weten wat ze voelt.”

(Ouders van L. 10 jaar, ‘nukkig’ en boos gedrag)

 

Afscheid van het verleden

Ik heb nu zelf afscheid genomen van zo veel gedoe uit mijn verleden. En de onrust bij M is als sneeuw voor de zon verdwenen.”

(Moeder van M. 6 jaar, beweeglijk en heel onrustig)

 

Anders opvoeden:

Het gaat heel goed met haar. Ze is geweldig. Het is duidelijk, we moesten ook zelf aan de bak en iets aan onze communicatie verbeteren. We hebben tot nu toe automatisch opgevoed zoals wij zelf zijn opgevoed. En dat mag best anders.”

(Ouders die worstelden met boos gedrag dochter van 9 jaar)

 

Stripverhaal:

We moesten vorige week naar de tandarts. Max moest een tand laten trekken. Hij ging rustig in de tandartsstoel, geen angst. Op weg naar huis vertelde Max mij dat hij weer een stripverhaal in zijn hoofd had gemaakt. Net zoals in de MatriXsessie met jou. Wat gaaf dat hij dat nu zelf kan toepassen!”

(een moeder die mij inschakelde voor massage en (MatriX)coaching omdat haar zoontje moeite had de scheiding van zijn ouders te verwerken)

Mist opgetrokken:

Die mist van gedachten en informatie in mijn hoofd is weg. Wat een opluchting. Ik voel me licht en vrij.” (23-jarige studente na MatriXcoaching)

 

Geholpen:

Ik heb heel veel aan ons gesprek na de workshop gehad. Je hebt me handvatten gegeven om zelf thuis weer vol moed aan de slag te gaan. Het gaat met vallen en opstaan, maar ik merk echt verschil!”

(Een ouder na de workshop ‘Ik luister naar jou, jij luistert naar mij’)

 

Ontspannen:

Dank voor je mooie workshop. Hebben er ontzettend van genoten. Inmiddels de ontspanningsoefeningen al een paar keer toegepast.”

(Een ouder na de workshop Samen Ontspannen)

Treffend:

Ik zal zeker weer contact zoeken als het nodig is, vind het erg fijn en wij kunnen zeker iets met de handvatten en tips die je ons hebt gegeven. Ik vind het knap wat je in een uur tijd over een 5-jarig jongetje dat je niet kent kunt zeggen , heel treffend!”

(Moeder na observatie aan huis)
Samen knap:

In augustus 2011 opende Basisschool ’t Twiespan in Emmen het nieuwe schoolgebouw op een bijzondere manier. Alle 160 leerlingen van deze basisschool volgenden acht verschillende workshops, een daarvan was kindermassage. Zie ook het filmpje op youtube (van 1:00 tot 2:02 verslag van de workshop samen knap, kindermassage).

Watervrees en buikpijn:

Net op het moment dat ik de handdoek in de ring wilde gooien, en mijn dochter (bijna 6 jaar) van zwemles af wilde halen, werd ik door een vriendin getipt. ” Kijk eens op www.eigenhandje.nl, zei ze. Dat is vast iets voor je dochter.”
En inderdaad. In een zeer korte tijd is mijn dochter veranderd van een bang vogeltje met watervrees en buikpijn, in een spartelend waterratje mét natte haren! Een beetje praten, een beetje spelen, een paar ontspanningsoefeningen én de buikmassage. Het lijkt veel te simpel maar is zeer effectief. Vooral van de ontspanningsoefeningen hebben we nu nog steeds veel profijt. Nu nog leren zwemmen, maar dat lijkt me een eitje! Dank je Marlies.”

Frustratie en ongenoegen:

Onze zoon (8) had veel moeite om zijn frustratie over van alles en nog wat te uiten, waardoor zowel hij als het gezin regelmatig te hoop liepen. Marlies heeft op een verrassend ontwapenende en positieve manier onze zoon geholpen op een andere manier uiting te geven aan zijn frustratie en ongenoegen, én ons als gezin geholpen een hardnekkig patroon te doorbreken en zo samen te werken aan een duurzame verandering. En daar hebben we nog dagelijks profijt van. Resultaat: een vrolijk mannetje dat zich gehoord en begrepen voelt, en een harmonieuzer omgang met elkaar. Geweldig!”

Twee kinderen:

Marlies heeft mijn oudste twee kinderen gemasseerd. De laatste keer dat mijn kinderen gemasseerd waren, is al lang geleden. Ik volgde namelijk een cursus babymassage, toen de kinderen ongeveer drie maanden waren. Het was daarom een vrij nieuwe ervaring voor ze. Nieuwsgierig klommen ze op de massagebank en lieten ze toe wat er ging gebeuren. De massage werkte heel ontspannend voor beiden. Voor mij als moeder en ‘toeschouwer’ ontdekte ik weer nieuwe manieren van aanraking. Dit inspireerde me om dit vaker met de kinderen te doen. Marlies, je hebt me enorm enthousiast gemaakt!”

 

Ook je ervaring delen? Stuur een mail.