Loading... (0%)
kidscoaching_

Eigenhandje is er voor pubers die:

 • Stress ervaren
 • (Faal)angstig zijn
 • Niet lekker in hun vel zitten
 • Klagen over een vol hoofd, moeite hebben zich te concentreren
 • Hun plekje niet kunnen vinden, onzeker zijn
 • Veel piekeren
 • Moeite hebben om het op school bij te benen (Het zit er wel in, maar komt er niet uit)
 • Etc.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. In een eerste, gratis, kennismakingsgesprek kunnen we kijken wat er precies speelt en wat ik daarin kan betekenen.

Werkwijze

In de coachingsessies kijken we enerzijds naar het doel, anderzijds onderzoeken we de bron van de klacht. Want als je ontdekt waar je worsteling vandaan komt, wordt het een stuk makkelijker een goede oplossing te bedenken.

Welke methodieken we inzetten, bepalen we op basis van de vraag. NLP, Rationeel Emotieve Therapie, mindfulness, lichaamsgerichte oefeningen, systemisch werken,  etc.  Een hele mond vol. Het belangrijkste is: we werken op een oplossingsgerichte manier en kijken vooral naar wat wél goed gaat.

En we werken altijd met hoofd EN lijf. Want soms weten we met ons hoofd hoe het zit, maar voelt het niet zo. Of andersom: soms zit ons hoofd zo vol dat we niet meer weten wat we moeten, dan vind je de sleutel in je lijf. Is er rust in het hoofd, dan komt er rust in het lijf. Leer je luisteren naar je lijf, dan wordt het stiller in je hoofd.

Screening visuele blokkades en reflexrestanten

Omdat veel onrust in het lijf wordt veroorzaakt door visuele blokkades en reflexrestanten starten we de begeleiding vaak met een uitgebreide screening op ogen en reflexen. Voor veel hooggevoelige kinderen, voor overbeweeglijke en ongeconcentreerde kinderen, voor kinderen met angsten en voor kinderen met leerproblemen ligt hier vaak de sleutel.

Coachtraject

Voordat je beslist of je met mij in zee wilt, kun je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek, en op basis van een uitgebreide intake vragenlijst, bepalen we gezamenlijk de vervolgstappen en maken we vijf afspraken:

 • Intake (ouders)
 • 3 Sessies met de jongere (1e sessie is ruimte voor screening ogen en reflexen)
 • Oudergesprek

In het oudergesprek kijken we naar de voortgang en naar de dynamiek tussen jou en je puber, de rol die jij als ouder daarin hebt en wat jij daarin eventueel anders kunt doen.

Frequentie

We plannen steeds drie afspraken in. In het begin om de week, en later met grotere tussenpozen. Vaak zijn zes tot negen sessies afdoende.

Als uit een screening blijkt, dat je kind baat heeft bij oefeningen om de oogsamenwerking te verbeteren en de reflexen te integreren, dan spreken we minder frequent af. Ook in dat geval zijn zes tot negen sessies vaak afdoende. Let op: je bent dan als ouder bij deze sessies aanwezig, zodat je de oefeningen voor thuis goed leert toepassen.

Wil je weten of ik iets voor jullie kan betekenen, neem dan vooral contact met mij op!

Contact

Geïnteresseerd?

Neem contact op voor het maken van een, gratis en vrijblijvend, kennismakingsgesprek.

Marlies van der Hout, therapeut/coach bij Eigenhandje te Voorschoten