Loading... (0%)
kidscoaching_

Eigenhandje is er voor ouders die

  • Meer rust in het gezin willen
  • Willen weten wat er in hun kind omgaat
  • Op zoek zijn naar tips om hun kind zélf te helpen
  • Inzicht willen krijgen in hun eigen rol in de dynamiek met hun kind
  • Etc.

Als je kind bij Eigenhandje in begeleiding is, plannen we om de drie sessies standaard een oudergesprek in. In dit gesprek bespreken we hoe het gaat met je kind. Daarnaast kijken we hoe je het proces van je kind kunt ondersteunen. Het is ook het moment bij uitstek om te onderzoeken waarom het gedrag of het probleem van je kind je zo raakt.

Uiteraard ben je ook van harte welkom zonder dat je kind bij mij in begeleiding is. In de begeleiding van ouders maak ik veel gebruik van (opvoed)opstellingen. Een eenvoudige, heel krachtige manier om naar de dynamiek tussen ouder en kind te kijken. Vaak wordt in één sessie helder waar het eigenlijk om gaat.

Trainingen voor ouders

Voor ouders die hun kind zelf willen begeleiden, zijn er de volgende trainingen:

  • Succesouders: voor ouders van kinderen die kampen met weerbaarheids- en faalangstproblematiek
  • Huiswerkbegeleiding voor ouders: voor ouders van (aanstaande) brugklassers die hun kind willen helpen een soepele overstap te maken naar de middelbare school

Beide trainingen bestaan uit een combinatie van twee groepsbijeenkomsten en drie online lessen.

Contact

Neem contact op voor het maken van een, gratis en vrijblijvend, kennismakingsgesprek.

Voorbeelden uit de praktijk

Dochter (6 jaar) die maar geen afscheid kan nemen van haar moeder. Tot overgeven toe bij het afscheid op school. Uit gesprekken met moeder blijkt hoe zij zich al haar hele leven staande weet te houden en voor iedereen zorgt. Ze voelt zich tegelijkertijd vreselijk alleen, want wie zorgt voor haar? Onbewust heeft haar dochter dit aangevoeld. Door zich aan moeder vast te klampen, zorgt zij voor haar. Als moeder beter voor zichzelf gaat zorgen, verdwijnt de stress bij dochter al snel.

Zoon (12 jaar) slaapt nog steeds bij zijn ouders in bed, hij kruipt elke nacht tegen vader aan. In een opstelling wordt duidelijk hoe zoon automatisch naar vader getrokken wordt. Voor vader kan het niet dichtbij genoeg zijn. Vader realiseert zich dat hij zijn zoon nodig heeft om de warmte te voelen die hij als kind zo miste. Als hij van die pijn afscheid neemt, slaapt zoon al snel in zijn eigen bed.

Dochter (4) huilt veel en ‘om niks’. Het geduld van moeder raakt langzamerhand op. In de begeleiding wordt duidelijk hoe veel moeite moeder heeft met het ‘niet weten’ van haar achtergrond. Zij weet niets over haar biologische ouders. Als zij op onderzoek gaat en haar afkomst leert kennen, verandert het gedrag van haar dochter.